i_ja_sam_donor-blog
IVAN LALIĆ
IZVRŠNI DIREKTOR MIKSER FESTIVALA
30. maj 2019.
Borba za bolji i pravedniji svet
Dolazim iz sveta umetnosti, kreativnosti ali i društvenog aktivizma, sveta koji afirmiše apsolutne ljudske ideale, kao što su sloboda, ljubav, solidarnost.

Takva ideološka matrica neodvojiva je od mog ličnog poimanja sveta i sopstvene uloge u njemu.

Odluka da budem donor organa je za mene sasvim prirodna i logična posledica borbe za bolji, lepši i pravedniji svet u kome želim da živim i koji zajedno sa svim ljudima plemenitih namera želim da ostavim svojoj deci i generacijama koje dolaze. Sebična i egocentrična društva nisu srećna društva.

Lepota davanja i pomaganja drugima u nevolji predstavlja onu vrstu duhovne i civilizacijske nadgradnje koju smatram preduslovom za sveopšti prosperitet. Pristalica sam uverenja da bez etičke i moralne tranzicije, nema ni ekonomske tranzicije.

Kulturna oganizacija Mikser će sve svoje komunikacijske kanale staviti na raspologanje ovoj izuzetno plemenitoj i potrebnoj misiji koju je pokrenula kompanija Hemofarm. Ta misija može biti svojevrsni test za celokupno društvo - da li smo spremni da jedan jedini biološki život koji nam je poklonjen, pretvorimo u katalizator kreiranja vrednosti bez vremenskog ograničenja?

Pozitivan ishod neminovno vodi ka formiranju moralnih i civilizacijskih normi koje čine identitet jedne nacije. Neću prestati da sanjam da je kreiranje takvog solidarnog identiteta u Srbiji moguće.
AUTOR TEKSTA
IVAN LALIĆ
IZVRŠNI DIREKTOR MIKSER FESTIVALA
POVEZANI TEKSTOVI
Dragan Ilić
Dragan Ilić, PSIHOLOG I NOVINAR
Zabole me…
Srpski prevod svetskog bestselera Marka Mansona, u eufemističnoj verziji glasi: “Zabole me…“
BORKA PAVIĆEVIĆ
BORKA PAVIĆEVIĆ, OSNIVAČICA CENTRA ZA KULTURNU DEKONTAMINACIJU
Bliže sebi i drugima
Priznajem, nisam mnogo razmišljala o „predaji“ organa nekome i nečemu, a možda i zato što su ova dva pojma povezana –neko i nešto...
Zlatibor Lončar
Zlatibor Lončar, Ministar zdravlja
Da Srbija pobedi. I ja sam donor.
Transplantacija organa je u samom vrhu prioriteta Ministarstva zdravlja od 2014...